Duits internationaal familie bedrijf

Uniforme sales structuur die ambitieuze groei mogelijk maakt

De derde generatie van een internationaal opererend familiebedrijf in de maakindustrie met zijn roots in Duitsland heeft een ambitieuze groeidoelstelling voor ogen; een verdubbeling van de omzet in 5-jaar tijd door overnames en innovatie en autonome groei.

Verkregen <strong>resultaten</strong>

Verkregen resultaten

Omzetgroei en rendementsverbetering

Met een heldere, duidelijke uniforme sales structuur en sales methodiek werd het eenvoudiger om bij overnames commerciële afdelingen samen te smelten.

We ontwikkelden de commerciële organisatie met moderne processen en procedures waarin een lead-factory kreeg een prominente plaats kreeg om autonome groei te faciliteren.

We besteden eveneens veel aandacht aan positionering en differentiatie naar aanleiding van de innovaties.

Vraag

Vraag

Ontwikkelen een sales organisatie met een uniforme structuur

Ontwikkelen een sales organisatie met een uniforme structuur die ruimte biedt om internationale en ambitieuze groeidoelstellingen te realiseren door overnames, innovatie en autonome groei en vergeet daarbij niet cultuur -als familiebedrijf- en ons Human Capital.

Oplossing

Oplossing

Een maatwerk commercieel programma

Waarin we in een half jaar een moderne commerciële organisatie ontwikkelden, met moderne commerciële processen, procedures en tools. We ontwikkelde de organisatie, bouwden aan leiderschap voor het middel management onder de bezielende leiding van de derde generatie CEO en namen de organisatie door deze ingrijpende veranderingen mee in transitie.

We bleven bijna 3 jaar zij-aan-zij met onze opdrachtgever om deze mega-klus te klaren.

Inmiddels kunnen we zeggen dat ze zeer succesvol onderweg zijn om hun ambitieuze doelstellingen te gaan realiseren en staat er een moderne organisatie die fit is voor de toekomst onder leiding van top notch management team.

Veranderkracht door het mobiliseren van veranderbaarheid en veranderbereidheid ingegeven door een ambitieuze en aanstekelijke VISIE