Aanpak RedFoxBlue

Aanpak

Iedere organisatie is uniek en een one-size-fits-all programma zal in de meeste gevallen niet tot maximale resultaten leiden of niet het meest kosten efficiënt zijn.

In onze aanpak onderscheiden we daarom 5 stappen welke maximaal resultaat en een maximale return on investment moet waarborgen. Of de vraag nu gaat om individuele ontwikkeling of de ontwikkeling van een complete organisatie, de stappen blijven identiek. De hoeveelheid werk in relatie tot de verschillende stappen zal natuurlijk wel verschillen.

Stappenplan

De aanpak van RedFoxBlue

  1. Wij doen aan de hand van de initiële vraag een analyse welke wordt verwerkt in een business case. Afhankelijk van de complexiteit wordt een consultant ingezet.
  2. Met de business case als uitgangspunt stellen we een advies op inclusief een scherp plan van aanpak. In het plan van aanpak worden prioriteiten aangegeven opdat alleen die zaken worden gedaan die echt noodzakelijk zijn. De consultant zal in deze fase samenwerken met specialisten op de verschillende onderdelen uit het plan van aanpak.
  3. Het maatwerk programma kan bestaan uit enkele of verschillende onderdelen. In alle gevallen zullen de specialisten die ook de implementatie gaan doen meebouwen. Er wordt waar mogelijk in co-creatie gebouwd.
  4. De implementatie van het programma wordt uitgevoerd door specialisten, of dit nu gaat om trainers, coaches, interim managers, veranderspecialisten of werving & selectie agenten. De implementatie wordt afgesloten met een oplevering.
  5. Na de implementatie begint het pas echt. Om de veranderingen goed te borgen wordt een verbetercyclus voorgesteld. De cyclus resulteert in voortdurende ontwikkeling van medewerkers, managers en organisatie.

Meer weten?

Robert Hamminga

Managing Partner RedFoxBlue


robert.hamminga@redfoxblue.nl 06 19 22 87 08