Change management

‘Mensen willen wel veranderen, maar niet veranderd worden’

Change management, ook wel verandermanagement genoemd, werken wij aan blijvende verandering in een onderneming. Vanuit de rotsvaste overtuiging dat veranderingen die in een onderneming worden doorgevoerd, alleen blijvend zijn als de mensen in de onderneming zelf de verandering omarmen, bouwen wij al onze change-programma’s op. Dat wil zeggen dat we in co-creatie met alle betrokkenen de change vormgeven en dus evenveel aandacht geven aan onderstroom- als bovenstroomeffecten.

Onze Change-experts

Onze change-experts zijn gepokt en gemazeld in diverse verandertrajecten, van grootschalige ondernemingen tot kleinere teams of afdelingen. Samen met jou maken ze eerst het Plan waar de verandering toe moet leiden, investeren ze in de Ik van de leiders die het plan in de praktijk moeten gaan dragen en verzorgen ze tenslotte de implementatie in de Teams die de verandering uitvoeren. Deze Plan-Ik-Team aanpak wordt gedragen door wetenschappelijke modellen en specialistische kennis van onze experts, maar is er uiteraard primair op gericht om de verandering succesvol én blijvend te implementeren.

Onze werkwijze

Veranderen vindt in iedere omgeving op een andere wijze plaats, daarom is er geen éénduidige werkwijze aan te geven. Meestal werken we volgens het RedFoxBlue Change Acceleration Management model, gebaseerd op het gedachtengoed van General Electric. Soms ook gebruiken we Kotter, Lean Six Sigma, Boosten, enz. Als het model maar het beste hulpmiddel is om de Change te bewerkstelligen. Met als onlosmakelijk voorwaarde dat we alle stappen in cocreatie met jou en betrokkenen zetten.

Wat we in ieder geval doen:

  • definiëren van de gewenste verandering, bepalen urgentie en ambitie ervan en samenstellen van de leidende coalitie die de verandering draagt
  • veranderbereidheid en veranderbaarheid van de organisatie, management en teams in kaart brengen
  • Op verschillende manieren commitment voor de verandering maximaliseren (onderstroom)
  • De startsituatie, de progressie en de eindsituatie meetbaar maken in harde cijfers (bovenstroom)

Zeven redenen om te kiezen voor RedFoxBlue change-experts:

  • De Veranderexperts van RedFoxBlue hebben allen een proven track record
  • De gebruikte werkwijze leidt tot betrokkenheid, draagvlak en een effectievere en efficiëntere implementatie (minder kosten, meer rendement)
  • De Change wordt gedragen door eigen mensen, omdat zij aan zij wordt opgetrokken door onze experts met de managers van de klant, zodat zij zo snel mogelijk zelfstandig de transitie te kunnen begeleiden
  • We bouwen aan Veranderkracht, zodat ook op langere termijn de onderneming de onzekerheid van een snel veranderende en complexe omgeving het hoofd kan bieden en er zelfs van kan profiteren.
  • De Change-experts zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen voor wat betreft Leiderschap, Change-management, Teamdynamieken, Implementatietechnieken en Interventies.  

Interesse in dit programma?

Neem contact op met RedFoxBlue via info@redfoxblue.nl, bel ons op 088 520 5454 of vul onderstaand formulier in.