Artikelen

Artikelen
498 views

Wij zijn verhuisd naar het Fort van Hoofddorp

In de zomer van 2020 zijn we met RedFoxBlue verhuisd. We hebben het Hyde Park House verruild voor het Fort van Hoofddorp.

Het Fort van Hoofddorp is onderdeel van de Stelling van Amsterdam en gebouwd in 1904. Het Fort staat op de provinciale monumentenlijst van Noord-Holland en sinds 1996 op de Unesco werelderfgoedlijst.

De Stelling van Amsterdam is tussen 1895 en 1907 gebouwd ter verdediging van Amsterdam. Het Fort is op een relatief klein stuk grond gebouwd en is daardoor een van de weinige forten die twee verdiepingen heeft. Wij als RedFoxBlue zitten op de begane grond.

Van de verhuizing en verbouwing naar dit strategische kantoor hebben we een mooi filmpje gemaakt.

 

De S-Curve en je carrieré

Onlangs kwam ik op de site van Harvard Business Review twee interessante artikelen tegen van Whitney Johnson. Vandaag zal ik ingaan op het artikel over de S-Curve (product/business ontwikkelingscurve) en hoe je deze kan gebruiken voor je eigen persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. In de volgende blog zal ik ingaan op hoe je mensen aanneemt en binnen je organisatie verder ontwikkeld op basis van het S-Curve principe. Maar nu eerst de S-Curve en je persoonlijke ontwikkeling op basis van het HBR artikel: “Throw your live a curve – Whitney Johnson”.

 

februari 23, 2021 1.048 views
februari 9, 2021 730 views

Online sollicitatiegesprek: de do’s en don’ts

Naast dat het Coronavirus invloed heeft op ons dagelijks leven heeft het ook het sollicitatie proces veranderd. Sommige onderdelen van het proces zijn een stuk makkelijker en efficiënter geworden, andere geven wat meer kopzorgen. Hier bespreken we het belangrijkste onderdeel: het online sollicitatiegesprek!

In deze periode wordt het face-to-face contact vaak verschoven naar een online optie. Dit is dus het moment om de juiste indruk achter te laten. Dit lukt niet als je het gesprek op dezelfde manier aangaat als bij een on-site interview. Face-to-face is gewoon anders dan digitaal en hier moeten we mee dealen. Onderstaande tips kunnen het verschil maken in jouw online sollicitatiegesprek.

Leer innoveren in een snel veranderde en onzekere wereld

Wat staat innoveren in organisaties in de weg?

We leven in complexe wereld waarin veranderingen elkaar steeds sneller opvolgen door de intrede van; digitalisering, nieuwe technologieën én de enorme toename en het steeds groter wordende belang van data en data-gedreven-ondernemen. Iconische bedrijven worden verdrongen door nieuwkomers, geen idee wie morgen je concurrenten zijn en met wat voor business-modellen. Succesvolle strategieën en business-modellen van gisteren zijn al lang geen garantie meer voor de successen van morgen. Daarom is het belangrijk om de invloed van innovatie en disruptie te begrijpen die het op organisaties heeft in deze complexe en steeds sneller veranderende en onzekere wereld.

Maar wat is innovatie nu eigenlijk? Waarom is het voor organisaties zo moeilijk om te innoveren? Hoe ontwikkel je innovatie vaardigheden in organisaties?

270 views
662 views

Wat is LinkedIn?

Wat is Linkedin? Een vraag waar niet veel mensen over nadenken, maar hier lees je het antwoord op deze vraag. Veel mensen kennen LinkedIn als een social media platform voor professionals. Dat klopt helemaal, maar daar mist  nog een deel. LinkedIn is namelijk een database. Een database die door de gebruikers zelf wordt ge-update. Daar kan je dus gebruik van maken.

1 2 3 12