Bas van Rossem

  • 06 46 35 28 62
  • bas.van.rossem@redfoxblue.nl
"It takes effort to win a game, but it takes courage to change the game" (Michael Jordan)

Bas van Rossem is sinds 2006 mede-eigenaar van RedFoxBlue. Hij is eindverantwoordelijk voor de change-practice, waarmee in de loop der tijd tientallen klanten geholpen werden bij het succesvol en blijvend veranderen van hun bedrijf of afdeling. Klanten waarderen Bas, omdat hij – waarschijnlijk vanuit zijn top-(beach)volleybal carrière – altijd het beste resultaat wil halen, of het nu teams betreft of individuele coaching. Met zijn grote kennis, energieke optreden en een schat aan ervaring maakt hij waar dat veranderen geen optie is, maar dé enige kans om succesvol te zijn in de moderne wereld.

EXPERTISE GEBIEDEN

  • – (re-)organiseren en (her-)structureren van (sales-) afdelingen
  • – coachen en begeleiden van teams naar high performance teams
  • – teams reanimeren die in de problemen zitten
  • – succesvolle change-programma’s initiëren en implementeren
  • – bedrijven helpen bij hun digitale transformatie
  • – leiderschap opleidingsprogramma’s en trainingen
  • – individuele coaching voor persoonlijke ontwikkeling en groei

In zijn periode bij RFB heeft bij middels trainings- en advieswerk mooie resultaten neergezet bij o.a. NDC, Corus, Belastingdienst, Centric, Mennens, Jumbo Supermarkten, IVM, Vomar en NEVI.

ACHTERGROND

Na zijn studie Inspanningsfysiologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en een synchroon lopende (beach-)volleybalcarrière, deed Bas de eerste zakelijke ervaringen op bij kantoorgroothandels en -fabrikanten in heel Europa. Vervolgens werd hij directeur-eigenaar van een middelgroot financieel dienstencentrum en interim salesmanager bij diverse banken (o.a. MoneYou) en intermediairs (o.a. Vereniging Eigen Huis). Tot hij toetrad als partner bij RedFoxBlue.

PASSIE

Bas is getrouwd, heeft 3 dochters en mag tussendoor graag met yoga en fitness het lijf in vorm houden. Zijn keuze voor het ondernemerschap zit diep: de daaraan verbonden vrijheid, maar ook de eigen verantwoordelijkheid en de drive om succesvol te zijn, worden hierin volledig ingevuld.  Naarmate de ervaring toenam, kwam de behoefte om mensen te helpen steeds pregnanter naar voren. Vandaar dat hij middels vele coachingsopleidingen diploma’s Transactionele Analyse, Systemisch Werk en Neuro Linguistic Programming heeft behaald. Samen met de kennis van Sales en Marketing heeft hij inmiddels velen geholpen gelukkiger te worden, meer in balans te zijn en meer persoonlijk succes in het leven en het werk te behalen.

06 46 35 28 62
E: bas.van.rossem@redfoxblue.nl

Klantencases Bas van Rossem