Lex Tholen

  • 06 53 33 65 22
  • lex.tholen@redfoxblue.nl
"MAY YOUR CHOICES REFLECT YOUR HOPES, NOT YOUR FEARS" ()

Lex Tholen is gepassioneerd door het commerciële proces. Creatief en handig vooroplopen in het bijsturen van de commerciële richting. De totale organisatie ervan doordringen dat iedere medewerker zich in zijn handelen moet richten op het optimaal bedienen van de klantbehoeften, echt de focus op client centricity,krijgen, is een stevige uitdaging.
Hij heeft met meerdere management teams een zeer pragmatische en effectieve vertaling van de strategie naar een succesvolle implementatie gemaakt. Het ontwikkelen van het leiderschap en klaar maken voor de implementatie van de veranderplannen zowel op boven- als onderstroom. Draagvlak  creëren bij de individuele medewerker, de kleinste verandereenheid, is hierbij de sleutel tot succes.

Expertise gebieden

  • Ontwikkeling van de commerciële strategie.
  • Vertalen van strategie in Must Win Battles voor alle disciplines
  • Coaching bij de implementatie van veranderingen.
  • Leiderschap coaching op directie en MT-niveau, ook online
  • Management en sales training,
  • Interim Management: commercie, change en turn-around.
  • Green Belt in Lean & Six Sigma in de commercie

Achtergrond

Na Nyenrode en de  Grande Ecole, ESCP ( Parijs, Oxford, Düsseldorf), heeft Lex 25 jaar internationale marketing, sales en algemeen managementfuncties bekleed. Onder andere bij Océ France (marketing), Nyloplast Europe (commercieel manager), Van Geel Group (commercieel directeur) en VDL Konings Machinefabrieken (algemeen directeur).  In 2000 heeft hij het Advanced Management Programme op INSEAD gevolgd. Hij kent meerdere continenten maar is een specialist op het gebied van B2B verkooporganisaties in Europa. Hij heeft woon- en werkervaring in Nederland, Frankrijk, Duitsland, België , Engeland, Amerika en de VAE.

Sinds 2007 is Lex actief als zelfstandig marketing & sales consultant/interimmanager. Zo heeft hij meegeholpen bij de opzet van een franchiseformule, verkoopteams gerekruteerd en opgeleid en in 2009/2010 was hij o.a. 9 maanden medeverantwoordelijk voor de integratie van de sales operaties van 2 nationale  groothandels. In 2011 is hij senior partner bij RedFoxBlue geworden waar hij met succes de Sales en Management Teams  van een meer dan 30 bedrijven heeft geholpen om fundamenteel een hoger commercieel rendement te behalen.

Passie

Met creativiteit, nuchterheid, methodische kennis en een gezonde dosis empathie de juiste commerciële koers bepalen en mijn klanten helpen zich als leiders verder te ontwikkelen en ambitieuze doelen te realiseren!

Lex  woont samen, heeft 4 kinderen en houdt van hiking, reizen, life music en architectuur.

T: 06 53 33 65 22

E: lex.tholen@redfoxblue.nl