Rene Ducaneaux

  • 06 81 19 71 23
  • rene.ducaneaux@redfoxblue.nl
"Alleen ga je snel, samen kom je verder" (Nelson Mandela)

na een lange commerciële carrière bij o.a. Canon, DEll, Konica Minolta en Neopost, waar hij diverse functies heeft bekleed (Sales Manager, Verkoopdirecteur) is René sinds 2008 werkzaam geweest als professioneel trainer onder de Kenneth Smit vlag. In 2021 heeft hij de overstap gemaakt naar RedFoxBlue.

Ruim 12 jaar heeft Rene vele (internationale) commerciële opleiding trajecten als trainer uitgevoerd binnen MKB en corporate omgevingen. Gedreven, praktijkgericht en met hier en daar gebruik makend van wat confronterende humor. René is extrovert, creatief en resultaatgericht met een “niet lullen maar poetsen” mentaliteit die je van een ondernemer/consultant mag/moet verwachten.

Expertise gebieden

• Sales training met ervaring in diverse markten en industrieën

• Management en Leiderschap training

• Persoonlijke ontwikkeling via de Insights Dicovery methodiek (gecertificeerd practitioner)

• Interim management commercie op management en directie niveau

Achtergrond

Geboren en getogen in Rotterdam heeft René zijn eerste commerciële stappen gezet bij de Canon organisatie waar hij het sales vak heeft geleerd. Een harde school. Binnen de Canon organisatie heeft hij ook het teamleiderschap en zijn management skills ontwikkeld. Uiteindelijk heeft hij twee vestigingen opgezet en geleid. Na deze periode van 14 jaar heeft hij bij diverse beursgenoteerde bedrijven (Markem-Imaje, Konica Minolta, Dell, Neopost) sales organisaties geleid en hervormd. Al deze praktische ervaring zet hij dagelijks in om zijn deelnemers te helpen zich verder te ontwikkelen. Zowel op transactioneel- als op tactisch-strategisch niveau en bij direct sales- en in indirect sales georganiseerde bedrijven.

Passie

René woont samen, heeft één dochter en is nog steeds actief op het voetbalveld bij twee verenigingen. Zijn keuze voor het ondernemerschap komt voort vanuit zijn hang naar vrijheid en de behoefte om commerciële en management talenten te zien groeien gedurende de praktijktrainingen. Met de bedrijven personen waar hij mee werkt bouwt hij graag een langdurige relatie op en fungeert graag als sparringpartner met als doelstelling het structureel verhogen van commercieel succes.