Lean Six Sigma

Uw organisatie verbeteren met lean six sigma

Training lean six sigma voor sales – Uw organisatie verbeteren met lean six sigma
Kan Lean Six Sigma mij echt helpen om het sales proces te verbeteren? Het antwoord is ja! De opleiding Lean Six Sigma Green Belt in Sales wordt georganiseerd door RedFoxBlue, dé specialist op het gebied van sales optimalisatie, en Symbol, dé specialist op het gebied van Lean Six Sigma. Je krijgt inzichten in hoe Lean Six Sigma is toe te passen in sales organisaties om grip te krijgen op de sales processen en om meer te verkopen met hetzelfde aantal sales medewerkers.

Datagedreven sales

Het accent binnen sales organisaties ligt meestal op het bouwen van relaties. Dit vindt dan vaak weer plaats op basis van het bekende ‘onderbuikgevoel’. Data speelt daarin meestal geen rol van betekenis. En áls er al sales data voorhanden is, wordt er vaak niets mee gedaan. Het doel van het toepassen van Lean Six Sigma binnen sales organisaties is om via een datagedreven manier het verkoopsucces te verhogen. Daarbij wordt aandacht besteed en inzicht verkregen in het verkoopproces. Want ook het opbouwen van relaties is een proces.

Een goed ingericht salesproces

Binnen sales wordt veel geïnvesteerd in het verkrijgen van contacten en in het bouwen aan een netwerk. Maar lukt dit ook daadwerkelijk effectief als je hiervoor geen goed ingericht proces voorhanden hebt? Wij weten dat Lean Six Sigma hierbij uw organisatie kan ondersteunen. Bij veel organisaties is er sprake van een omvangrijke klant- en productportfolio. Organisaties hebben echter een beperkte capaciteit. Er moeten dus keuzes worden gemaakt. Hoe doe je dat?

Voor wie

De training is bedoeld voor sales managers en sales directors.

Doelstelling

Met deze opleiding doe je kennis en ervaring op die je kunt toepassen bij het optimaliseren van processen bij je klanten en bij het vormgeven van een lerende commerciële organisatie.

Na afloop van de opleiding

 • Ken je de Lean Management principes en kun je deze toepassen in het commercieel domein.
 • Kun je processen en customer journeys met behulp van Value Stream Mapping in kaart brengen.
 • Kun je een commercieel procesverbeteringsprojecten ontwerpen en managen.
 • Weet je hoe je commerciële processen meetbaar maakt en hoe je sales performance metrics moet lezen.
 • Ben je in staat om elementaire procesanalyses uit te voeren en kun je de resultaten presenteren.
 • Heb je ervaring met het visualiseren van Sales, Klant en Businessdata.
 • Kun je de 5S werkplekorganisatie toepassen in een salesomgeving.
 • Heb je ervaring met het uitvoeren van win/loss- en root cause analyses.
 • Kun je verspillingen identificeren en elimineren.
 • Ken je de principes van Kaizen ‘Continu verbeteren’

Duur

De opleiding beslaat 5 dagen

Niveau

HBO / HBO+. Affiniteit met statistiek is wenselijk.

Studiebelasting

We willen zoveel mogelijk oefenen en sparren met elkaar. Leeswerk wordt zoveel mogelijk als huiswerk meegegeven. Op de eerste opleidingsdag wordt het lesmateriaal uitgereikt. Je haalt het meeste rendement uit een Lean Six Sigma Green Belt training als je na ieder blok de leerstof bestudeert en het volgende trainingsblok alvast doorneemt. Onze vuistregel is 8 uur les is 8 uur voorbereiding en bestudering. De studiebelasting bedraagt daarmee circa 40 uur.

Begeleiding

Naast de opleiding bieden wij de deelnemers additionele begeleiding bij het implementeren van Lean Six Sigma in het commerciële domein in de vorm van 1,5 dag coaching. Over de precieze invulling van deze begeleiding gaan wij graag nader met je in gesprek.

Materiaal

We hebben op basis van voorgaande opleidingen en de praktijk een werk-/handboek op maat gemaakt. In dit boek zijn voorbeelden en concepten opgenomen. Tijdens de opleiding zullen we, waar nodig, de concepten toetsen en aanpassen zodat we aan het einde van de opleiding een universele set hebben samengesteld.

Internationaal erkend certificaat

Als je de opleiding Lean Six Sigma Green Belt in Sales hebt gevolgd, kun je examen doen. Hiertoe werken we samen met de Lean Six Sigma Academy (LSSA). Voor een formele certificering dien je, naast een theorie-examen, ook te slagen voor het praktijkgedeelte. Hiertoe dien je twee praktijkprojecten in te dienen die worden beoordeeld door LSSA in nauwe samenwerking met RedFoxBlue.

Symbol is een zogenaamde ATO (Accredited Training Organization). Je kunt je daarom ook direct bij Symbol aanmelden.

NAAR CERTIFICERING

Investering

Voor deze 5-daagse training Lean Six Sigma in Sales inclusief LSSA certificering hanteren we een tarief van € 6.495,- p.p.

Deze prijs is inclusief:

 • Theorieboek ‘Lean Six Sigma Green Belt’ (Nederlandstalig)
 • Oefenboek ‘Oefeningen Lean Six Sigma Green & Black Belts’ (Nederlandstalig)
 • Nederlandstalige trainingsmanual met daarin alle presentaties
 • Templates
 • Trial version Minitab
 • Lunch
 • 1½ dag Coaching
 • Theoriecertificering (via LSSA)
 • Praktijkcertificering (via LSSA)
 • Genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Incompany

Voor het begeleiden van uw organisatie (10 dagen) en verzorgen van een incompany maatwerktraining Lean Six Sigma Green Belt in Sales (maximaal 10 deelnemers) hanteren we een tarief van € 24.950,- exclusief BTW. Interesse? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Heb je verdere vragen over deze training of wil je je aanmelden?
We beantwoorden al je vragen of helpen je met je aanmelding. Bel ons op 088 520 5454 of vul onderstaand formulier in.

  Hoe wilt u de training invullen (verplicht)
  Incompany trainingOpen trainingOnline training

  Terug naar het overzicht van alle verkooptrainingen.