Inside salesprofessional

Medior functie inside salesprofessional met technische affiniteit

Onze opdrachtgever is een ambitieus, internationaal opererend software bedrijf, dat zich richt op innovatieve OT-oplossingen voor de productie, logistieke en operationele keten binnen productieprocessen (MES en WMS). Klanten zijn kleine en middelgrote industriële bedrijven die een uitdaging hebben in het optimaal op elkaar laten aansluiten van deze interne processen. Het Belgische hoofdkantoor is gevestigd in Wichelen (dicht bij Gent), met verkoopkantoren in Roeselare (BE) en in Eersel (NL). Het oplossingsgerichte familiebedrijf kenmerkt zich door een ondernemende mentaliteit, waarin waarden als ‘samen verantwoordelijkheid dragen’ en ‘samen de beste oplossing zoeken’ hoog in het vaandel staan. Het potentieel in de markt voor de OT oplossingen van onze opdrachtgever is groot. Vandaar dat men voor zowel het Belgische als het Nederlandse kantoor uitbreiding zoekt in de ondersteuning van het salesteam.

Samenvatting van de functie

In de boeiende en uitdagende rol van Inside Salesprofessional ben je verantwoordelijk voor het meenemen van de door Marketing aangeboorde potentieel geïnteresseerde klant naar de volgende stap in hun ‘çustomer journey’. De reis, waarin ze op zoek zijn naar een partij die hen ècht kan helpen om de logistieke en productieprocessen in hun fabriek te verbeteren. Jij bent degene die de juiste vragen weet te stellen en jij bent degene die ook nieuwe kanalen aanboort om deze leads te vinden. Als eenmaal duidelijk is wat de vraag is van de potentiële klant, ondersteun je je sales-collega in het tot klant maken van deze prospect Dit betekent dat je het een uitdaging vind om actief te werken aan de uitbreiding van het klantbestand.
Als Inside Sales werk je nauw samen met de Business Development Managers. Samen met hen zorg je voor de groei van de business, op basis van het marktbewerkingsplan dat jullie samen opgesteld hebben. Goede afstemming op wie wat doet, hoort daar natuurlijk bij. Daarom zoeken we een teamspeler die de eigen kwaliteiten wil inzetten en weet wat hij/zij moet doen om samen met de Business Development Managers een winnend team te vormen.

Steekwoorden waarin jij je moet herkennen zijn:
• Proactief
• Gaan voor het resultaat
• Zelfstarter
• Verantwoordelijkheid willen krijgen en nemen
• Succes is een keuze
• Verbindend beïnvloeder

De dagelijkse praktijk van deze functie

Jouw focus ligt op het converteren van door Marketing aangereikte leads naar leads die een volgende stap willen zetten naar de samenwerking met onze opdrachtgever. Dat doe je natuurlijk ook door zelf creatief na te denken over kanalen waar potentiële klanten zich oriënteren en deze actief te bewerken. Vanuit jouw kennis en jouw vermogen om de toegevoegde waarde van onze opdrachtgever te vertalen naar de juiste triggervragen, voeg je nieuwe potentiële klanten toe aan de sales-funnel van de Business Development Managers. Daarin ondersteun jij hen vanzelfsprekend in de activiteiten die daarna ingezet moeten worden om de prospect tot klant te maken en bewaak je de voortgang. Daarnaast initieer je accountmanagement activiteiten die leiden tot meer business bij bestaande klanten. Een uitdagende functie dus, waarin je jouw kwaliteiten om nieuwe klanten aan te boren en omzet uit te bouwen, optimaal kunt inzetten.

De persoon die wij voor ogen hebben:

• Heeft minimaal 2 jaar commerciële werkervaring, het liefst in een vergelijkbare inside-salesfunctie, of bij een outbound callcenter, dat zich richtte op de verkoop van software of OT richting industriële klanten, of de werkervaring opgedaan in een software of SaaS-omgeving, die – het liefst – vergelijkbare doelgroepen bewerkten.
• Heeft een Bachelor of Master op academisch niveau.
• Heeft technische affiniteit
• Spreekt – gezien de ook in Wallonië te bewerken markt – vloeiend Nederlands, Frans en Engels
• Voelt zich aangesproken door de uitdaging dat er veel kansen in de markt zijn, die verzilverd kunnen worden. Omdat hij/zij gewoon goed is in het salesvak
• Heeft een gezonde dosis lef en energie en is niet bang om nieuwe dingen op te pakken en uit te proberen
• Begrijpt en spreekt de taal van de gesprekspartners (zoals projectmanagers, productieleiders, directies) die in het koopproces een verschillende rol en belang hebben, zodat de verbindende ‘klik’ ontstaat
• Werkt graag zelfstandig, is analytisch en oplossingsgericht en communiceert – zowel mondeling als schriftelijk- makkelijk.

Wat mag je van de opdrachtgever verwachten:

• Een prima salaris dat past bij het niveau van de functie en de werkervaring, met een start-indicatie tussen € 2500 en € 3500 per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en vak volwassenheid
• Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, die vallen onder de Belgische belastingwetgeving, waaronder een onkostenvergoeding en een auto van de zaak.
• Een uitdagende, jonge, dynamische en internationale werkomgeving, waarin je als persoon het verschil kunt maken.
• Alle tools die je nodig hebt om je werk goed te kunnen doen.

Interesse?

Reageer door je motivatiebrief en CV te sturen naar Adka van Osnabrugge van RedFoxBlue Werving en Selectie. Mobiel nummer +31 6 51280798;
email: saleswerving@redfoxblue.nl

Niet exact wat je zoekt? We hebben nog meer vacatures!

Meer weten?

Adka van Osnabrugge

Werving & Selectie specialist


adka.van.osnabrugge@redfoxblue.nl 06 51 28 07 98

Robert Hamminga

Managing Partner RedFoxBlue


robert.hamminga@redfoxblue.nl 06 19 22 87 08