Pre-sales consultant MES/WMS

Medior functie pre-sales consulent

Onze opdrachtgever is een ambitieus, internationaal opererend software bedrijf, dat zich richt op innovatieve OT-oplossingen voor de productie, logistieke en operationele keten binnen productieprocessen (MES en WMS). Klanten zijn kleine en middelgrote industriële bedrijven die een uitdaging hebben in het optimaal op elkaar laten aansluiten van deze interne processen. Het Belgische hoofdkantoor is gevestigd in Wichelen (dicht bij Gent), met verkoopkantoren in Roeselare (BE) en in Eersel (NL). Het oplossingsgerichte familiebedrijf kenmerkt zich door een ondernemende mentaliteit, waarin waarden als ‘samen verantwoordelijkheid dragen’ en ‘samen de beste oplossing zoeken’ hoog in het vaandel staan. Het potentieel in de markt voor de OT-oplossingen van onze opdrachtgever is groot. Vandaar dat men voor zowel het Belgische als het Nederlandse kantoor uitbreiding zoekt in de ondersteuning van het salesteam.

Samenvatting van de functie

In de boeiende en uitdagende rol van Pre-Sales consultant vorm je een belangrijke schakel tussen je technische collega’s en de klant. Daarvoor is het nodig dat je alle ins en outs kent van onze innovatieve MES/WMS functionaliteiten. Natuurlijk word je daarop grondig ingewerkt, maar het zou wel fijn zijn wanneer je al ervaring hebt met productie of logistieke processen en daarin ondersteunende systemen. Wanneer een potentiële klant geïnteresseerd is in de systemen van onze opdrachtgever, ben jij degene die zijn specifieke vraag vertaalt naar de oplossingen die onze opdrachtgever daarin kan bieden, zodat deze optimaal aansluiten aan zijn verwachtingen, binnen de kaders van de mogelijkheden van de systemen. Daarin ben jij dus de sleutel tot tevreden klanten.

Als Pre-Sales consultant werk je nauw samen met de Sales Manager, die de internationale markt bewerkt en die vanuit Wichelen werkzaam is. Dat wordt ook jouw standplaats. Omdat zijn klanten wereldwijd verspreid zijn, en jij hen en hun vraag echt goed moet begrijpen en kunnen vertalen naar oplossingen, is goede kennis in woord en geschrift van Engels en Nederlands vereist en is – vanwege de zeer nauwe samenwerking met het Duitse moederbedrijf goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Duits ook een voorwaarde. Kennis van de Franse taal is een pré.

Steekwoorden waarin jij je moet herkennen zijn:
• Proactief
• Klant- en oplossingsgericht
• Zelfstarter
• Verantwoordelijkheid willen krijgen en nemen
• Succes is een keuze
• Verbindend beïnvloeder

De dagelijkse praktijk van deze functie

Jouw focus ligt op het vertalen van de initiële vraag van de toekomstige klant naar de beste mogelijke systeemoplossing en -inrichting. Dit betekent dat je de klantuitdaging goed moet kunnen analyseren en vanuit een zekere mate van abstract denken in staat moet zijn om nieuwe/maatwerk oplossingen te helpen inrichten, zodat deze de klant echt gaan helpen in zijn uitdagingen binnen het logistieke en operationele productieproces. Dat betekent ook, dat je – als de klant dat nodig heeft in zijn besluitproces – demonstraties voorbereidt en geeft bij de klant op locatie. Vanuit jouw kennis en jouw vermogen om de toegevoegde waarde van onze opdrachtgever te vertalen naar de juiste oplossing, lever je een belangrijke bijdrage aan de op- en uitbouw van de klantenportefeuille. Een uitdagende functie dus, waarin je jouw kwaliteiten om de klantvraag te vertalen naar maatwerk dienstverlening, optimaal kunt inzetten.

De persoon die wij voor ogen hebben:

• Heeft minimaal 4 jaar werkervaring, het liefst in een vergelijkbare functie.
• Heeft minimaal een academische Bachelor of Master en bij voorkeur de opleiding of de werkervaring opgedaan in een technische of productie-omgeving, waar MES of WMS systemen werden ingezet.
• Spreekt en schrijft goed Nederlands, Duits en Engels; kennis van de Franse taal zou fijn zijn.
• Voelt zich aangesproken door de uitdaging om een volgende stap in zijn/haar carrière te zetten en als schakel te dienen tussen klant en oplossing in een internationale markt.
• Heeft een gezonde dosis lef en energie en is niet bang om nieuwe dingen op te pakken en uit te proberen
• Begrijpt en spreekt de taal van de gesprekspartners (zoals projectmanagers, productieleiders, directies) die in het koopproces een verschillende rol en belang hebben, zodat de verbindende ‘klik’ ontstaat
• Werkt graag zelfstandig, is analytisch en oplossingsgericht en communiceert – zowel mondeling als schriftelijk – makkelijk.
• Vindt frequent – ook internationaal – reizen geen probleem

Wat mag je van de opdrachtgever verwachten:

• Een prima salaris dat past bij het niveau van de functie en de werkervaring, met een start-indicatie tussen € 3000 en € 4000 per maand, wat afhangt van werkervaring en vak-volwassenheid.
• Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, die vallen onder de Belgische belastingwetgeving, waaronder een onkostenregeling en een auto van de zaak.
• Een uitdagende, jonge, dynamische en internationale werkomgeving, waarin je als persoon het verschil kunt maken
• Alle tools die je nodig hebt om je werk goed te kunnen doen.

Interesse?

Reageer door je motivatiebrief en CV te sturen naar Adka van Osnabrugge van RedFoxBlue Werving en Selectie. Mobiel nummer +31 6 51280798.
Email: saleswerving@redfoxblue.nl

Niet exact wat je zoekt? We hebben nog meer vacatures!

 

 

Meer weten?

Adka van Osnabrugge

Werving & Selectie specialist


adka.van.osnabrugge@redfoxblue.nl 06 51 28 07 98

Robert Hamminga

Managing Partner RedFoxBlue


robert.hamminga@redfoxblue.nl 06 19 22 87 08