Teamleider Verkoop met internationale ambitie

Medior functie in omgeving Hoofddorp

Onze opdrachtgever is een ambitieuze, internationaal opererende leverancier van onderhoudsapparatuur en gereedschappen voor airco- en koeltechniek. Met hun kwaliteitsproducten op maat, leveren zij al meer dan 25 jaar zowel aan de automotive branche als aan installatie- en onderhoudsbedrijven in de koeltechniek, de juiste middelen om installatie, onderhoud en reparatie op een goede manier te kunnen uitvoeren. Het werkgebied is EMEA en klanten zijn kleine en middelgrote bedrijven, wederverkopers en groothandels. Daarnaast levert men vanuit hun expertise ook aan grote internationale projecten die gericht zijn om het terugdringen van ozon afbrekende stoffen en de impact van nieuwere koudemiddelen op het broeikaseffect. Het bedrijfspand is gevestigd in Haarlem, en heeft een eigen zeer groot magazijn en productie afdeling. Zodat het grootste deel van de producten uit voorraad leverbaar is. Het bedrijf kenmerkt zich door een ondernemende ‘doe’-mentaliteit, waarin waarden als ‘samen de klus klaren’ en ‘samen de beste oplossing zoeken’ hoog in het vaandel staan. Het potentieel in de markt van onze opdrachtgever is groot. Zeker omdat proactieve sales nog in de kinderschoenen staat. Vandaar dat men versterking zoekt in het salesteam.

Samenvatting van de functie

In de boeiende en uitdagende rol van Teamleider commercie, ben je de spin in het web tussen de klant en de interne collega’s. Je bent de motor achter de succesvolle op- en uitbouw van het klantenbestand. Vanuit jouw visie op gestuurde en onderbouwde groei van het relatiebestand en de omzet, heb je een plan en neem jij jouw salescollega’s daarin mee. Zodat jullie als salesteam de regisseur worden van jullie eigen salessucces. In je rol als teamleider ben je ook zelf verantwoordelijk voor een aantal keyaccounts.

Natuurlijk word je grondig ingewerkt op productkennis en op de manier waarop jullie producten van toegevoegde waarde zijn in de uitdagingen van jullie klanten. Vanuit die kennis van wat speelt in de markt en bij jullie klanten, ben je in staat om signalen te vertalen naar nieuwe producten en diensten. Binnen de organisatie werk je nauw samen met de verantwoordelijken voor inkoop, magazijn en productie, zodat de klant geleverd krijgt wat jij hebt verkocht. Daarin ben jij dus de sleutel tot tevreden klanten.

Als Teamleider Verkoop rapporteer je rechtstreeks aan de directie. Je krijgt grote vrijheid om vanuit jouw verantwoordelijkheid voor de verkoop de dingen te doen die jij nodig acht, waaronder – binnen vooraf bekende kaders – het zelfstandig maken van financiële afspraken. Vanuit die verantwoordelijkheid ben je ook het 1e aanspraakpunt voor je salescollega’s. Jouw saleservaring maakt het mogelijk om hun ‘coach on the job’ te zijn, zodat zij zich verder ontwikkelen.

Steekwoorden waarin jij je moet herkennen zijn:

 • Proactief en zelfstarter
 • Klant- en oplossingsgericht
 • Verantwoordelijkheid willen krijgen en nemen
 • Verkoop is kicken
 • Verbindend beïnvloeder

De dagelijkse praktijk van deze functie

Jouw focus ligt primair op het proactief benaderen van potentieel interessante klanten (new business) en uitbouwen van het bestaande relatienetwerk in de Benelux. Dit betekent dat je alle activiteiten moet doen die nodig zijn om de verkoopdoelen te halen en het verkoopteam daarin moet meenemen. Je werkt vanuit een door jou gemaakt verkoopplan en je bent in staat om dit op basis van voortschrijdend inzicht aan te scherpen. Natuurlijk zorg je ook voor groei en ontwikkeling bij je eigen keyaccounts. Daarnaast ben je ondersteunend in de bewerking van klanten buiten de Benelux.

Je zorgt er – samen met de collega’s van productie, inkoop en magazijn – voor dat de klant krijgt wat je hebt beloofd. Je tijd verdeel je tussen aandacht voor je team en je eigen klantportefeuille. Dat betekent dat je een deel van de week vanuit Haarlem werkt en voor de rest ben je natuurlijk bij de (potentiële) klant. Jouw energie en passie voor het sales-vak, brengt jouw team naar een hoger niveau, omdat jij dagelijks bezig bent om hen – vanuit jouw kennis en ervaring – beter te maken. Een uitdagende functie dus, waarin je jouw kwaliteiten als sales vakman/-vrouw èn als verbindend leider volledig tot hun recht komen.

De persoon die wij voor ogen hebben

 • Voelt zich aangesproken door de uitdaging om deze ambitieuze organisatie te helpen met de volgende stap vooruit
 • Houdt van de schakelfunctie tussen klant, interne organisatie en het verkoopteam en wil ook zelf met de voeten in de salesklei staan.
 • Heeft minimaal 4 jaar commerciële werkervaring, het liefst als bv meewerkend voorman/-vrouw in een technische omgeving.
 • Heeft HBO of HBO werk- en denkniveau.
 • Heeft affiniteit met techniek en wil graag een tastbaar product verkopen.
 • Spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels. Duits is een pré.
 • Heeft een gezonde dosis lef en energie en is niet bang om nieuwe dingen op te pakken en uit te proberen.
 • Begrijpt en spreekt de taal van de gesprekspartners op de diverse niveaus, zodat de verbindende ‘klik’ ontstaat.
 • Werkt graag zelfstandig, is commercieel gedreven en oplossingsgericht en communiceert – zowel mondeling als schriftelijk- makkelijk.
 • Vindt reizen binnen de Benelux geen probleem.

Wat mag je van de opdrachtgever verwachten

 • Een prima salaris dat past bij het niveau van de functie en de werkervaring, met een bandbreedte tussen € 60.000 en € 70.000 per jaar, wat afhangt van werkervaring en vak-volwassenheid.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een aantrekkelijke bonusregeling.
 • Een uitdagende, jonge, dynamische en internationale werkomgeving, waarin hard werken en plezier maken centraal staan en waarin je als persoon het verschil kunt maken.
 • Alle tools die je nodig hebt om je werk goed te kunnen doen.

Interesse?

Reageer door je motivatiebrief en CV te sturen naar Adka van Osnabrugge van RedFoxBlue Werving en Selectie. Mobiel nummer +31 6 51280798. Email: saleswerving@redfoxblue.nl

Niet exact wat je zoekt? We hebben nog meer vacatures!

Meer weten?

Adka van Osnabrugge

Werving & Selectie specialist


adka.van.osnabrugge@redfoxblue.nl 06 51 28 07 98

Robert Hamminga

Managing Partner RedFoxBlue


robert.hamminga@redfoxblue.nl 06 19 22 87 08