Voor kandidaten

Wij hebben banen op executive, senior, medior en junior niveau

Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen sales? Dan ben je op de juiste plek. Wij, RedFoxBlue, staan als salesconsultancy organisatie in de top 3 als het gaat om salesadvies en – training . Vanuit die expertise helpen wij bedrijven om het beste salesteam te krijgen, met mensen die beschikken over de juiste salescompetenties om optimaal bij te dragen aan de resultaten. Als eenmaal door ons bemiddelde kandidaat naar de voor jou perfecte volgende stap in je carrière, krijg je daarnaast toegang tot ons kennisnetwerk. Zo blijft je kennis altijd up-to-date op het gebied van salesontwikkelingen.

In 7 stappen naar de juiste volgende stap in je carrière.

We werken volgens een recruitment proces waarbij de behoeften van de kandidaat en de eisen van de klant centraal staan. We doorlopen daarbij de volgende stappen.

Kandidaten salesfunctie

Stap 1: Telefonische screening

Nadat we je sollicitatie hebben ontvangen en we voldoende aanknopingspunten zien tussen vacature en jouw profiel, doen we eerst een telefonische screening. In dit gesprek bepalen we samen of er een globale match is met de vacature.
Resultaat: we hebben allebei het gevoel dat er een goede basis is om het traject met elkaar voort te zetten.

Stap 2: Persoonlijk intakegesprek

Als wij een globale match zien, dan nodigen we je uit voor een persoonlijk (in deze tijd veelal digitaal) gesprek. Hierin maken we inhoudelijk kennis en verdiepen we op je kennis, vaardigheden en gewenste competenties en attitude. Dit doen we door je gerichte vragen te stellen en in te zoomen op hoe jij jouw kennis, vaardigheden en competenties tot dan toe ingezet hebt.

Natuurlijk stemmen wij jouw verwachtingen af op die van onze opdrachtgever om samen vast te stellen hoe deze op elkaar aansluiten. Natuurlijk maken de arbeidsvoorwaarden daar ook onderdeel van uit. Vervolgens leggen we je uit hoe het vervolg van het sollicitatietraject er uit gaat zien, zowel in tijd als in activiteit en bereiden we – als je daar behoefte aan hebt – het gesprek met je voor.
Resultaat: we hebben allebei het gevoel dat er een match zou kunnen zijn tussen jou en de nieuwe werkgever

Stap 3: Voordracht bij de opdrachtgever

Als wij een goede match hebben vastgesteld tussen jou en onze opdrachtgever word jij als één van de maximaal drie kandidaten voorgesteld. Dit doen wij met behulp van een aanbiedingsdocument, waarin we jou als geschikte kandidaat voordragen, met onderbouwing op basis van welke van jouw kwaliteiten we geloven in een juiste match. De opdrachtgever maakt dan de keuze of je uitgenodigd wordt voor een gesprek.
Resultaat: zowel de opdrachtgever als jij hebben het vertrouwen dat de tijd die jullie in elkaar gaan investeren loont.

Stap 4: Eerste sollicitatieronde

Als je uitgenodigd wordt voor een persoonlijke kennismaking met de opdrachtgever, ga je daar 1 of meerdere gesprekken voeren, met 1 of meerdere gesprekspartners. Hierin zal de opdrachtgever toetsen of jij inderdaad ook in de ogen van de opdrachtgever een juiste match zou kunnen zijn. Vanzelfsprekend is er ook gelegenheid voor jou om vragen te stellen.
Resultaat: het beeld dat jullie van elkaar hebben is nog scherper geworden en het is jullie beiden nog duidelijker geworden of er een match zou kunnen zijn, of toch niet.

Stap 5: Inzoomen op drijfveren en assessment op voor de functie relevante kpi’s

Afhankelijk van de functie en de mate waarin er met meerdere kandidaten een match zou kunnen zijn, gaan we met je diepte in op specifieke voor de functie relevante aspecten. We kijken bij voorbeeld naar je drijfverenprofiel of leggen je een praktijkcase voor, waarin we observeren welke keuzes je maakt en op welke manier je tot oplossingen komt. Op basis van de uitkomsten hiervan zullen wij de opdrachtgever adviseren op de te maken keuze.
Resultaat: Jij en de opdrachtgever hebben een nog beter onderbouwd beeld waarom jij de beste match voor deze specifieke functie bent. En mocht de keuze niet op jou gevallen zijn, dan heb je sowieso nog beter zicht op jouw persoonlijkheidsprofiel, je kracht en uitdagingen. En die inzichten gebruiken we natuurlijk weer om je te bemiddelen naar een andere functie.

Stap 6: Tweede sollicitatieronde

In het tweede gesprek worden de resultaten van het persoonlijkheidsonderzoek en case studie besproken en de hieruit voortkomende vragen en mogelijke aandachtspunten in jouw toekomstige functioneren. In dit stadium worden mogelijk al concrete afspraken gemaakt over hoe jullie samen verder gaan.
Resultaat: de match is bijna gemaakt.

Stap 7: Afronding

Wij voeren tot slot nog een referentie check uit, zodat jouw toekomstige werkgever precies weet welke ervaring vorige werkgever(s) met jou hadden. Dit is ook de fase waarin de arbeidsvoorwaarden en start datum met elkaar worden overeengekomen.
Resultaat: zowel jij als jouw nieuwe werkgever zijn blij met de toegevoegde waarde die wij hebben geboden bij het tot stand brengen van deze match.

Hoe helpen we jou, ook na je nieuwe baan, op de hoogte te blijven over alle ontwikkelingen in het salesvak?

Ben je eenmaal door ons bemiddeld naar jouw perfecte volgende stap in je carrière, krijg je toegang tot ons kennisnetwerk. Dit betekent:
• Uitnodigingen voor onze Webinars en Salesbites
• Je ontvangt onze Nieuwsbrief en Salesgids
• Alumni-netwerk, met regelmatig kennisbijeenkomsten, met netwerk-platform na afloop

Zo blijft je kennis altijd up-to-date op het gebied van salesontwikkelingen.
Dit zijn – globaal – de functies waarin wij bemiddelen:

 • Chief Commercial Officer
 • Sales Director
 • Commercieel directeur
 • Int. Business Developer
 • Sales Manager
 • Key accountmanager
 • Business Development Manager
 • Customer Succes Manager
 • Senior Accountmanager
 • Accountmanager
 • Sales engineer
 • Junior Accountmanager
 • Sales medewerker
 • Sales binnendienst
 • Customer Service medewerker
 • Customer Succes medewerker
 • Sales support
 • Account executive

Meer weten?

Adka van Osnabrugge

Werving & Selectie specialist


adka.van.osnabrugge@redfoxblue.nl 06 51 28 07 98

Sandra ter Bals

Werving & Selectie Specialist


sandra.ter.bals@redfoxblue.nl 06 51497157

Robert Hamminga

Managing Partner RedFoxBlue


robert.hamminga@redfoxblue.nl 06 19 22 87 08