Interim salesmanagement

Interim salesmanagers of interim verkoopdirecteuren

Interim salesmanager, interim verkoopdirecteur, interim salesmanagement, op zoek naar een impactvolle salesmanager op interim basis? RedFoxBlue zorgt voor de juiste professional. In slechts een paar maanden tijd versterkt onze interim salesmanager uw commerciële strategie én coacht het team op de route naar blijvende successen.

Achterblijvende verkoopresultaten zijn dikwijls niet het resultaat van een achterblijvende markt. Veel vaker zijn onvoldoende sturing en coaching, gebrek aan fut of zelfvertrouwen, onvoldoende inspanningen en foutieve commerciële keuzes de oorzaak. In slechts een paar maanden tijd versterkt onze interim salesmanager uw commerciële strategie én coacht het team op de route naar blijvende successen.

Onze interim salesmanagers

Met de RedFoxBlue Interim manager haalt u een gedreven professional in huis, die analytisch, praktisch én sociaal sterk is, die tot het uiterste gaat om – desnoods op onorthodoxe wijze – het resultaat van uw salesteam of afdeling te verbeteren. Onze interim-salesmanagers zijn stuk voor stuk zwaargewichten, met minimaal tien jaar ervaring in een eindverantwoordelijke salesfunctie op management of directieniveau. In de tijd dat onze professional bij u het verschil maakt garanderen wij een proactieve begeleiding van onze sales interimmers. Door middel van intervisie, counseling en tussentijdse evaluatie zorgen wij ervoor dat u ook tijdens de uitvoering kunt profiteren van alle in jaren op opgebouwde kennis en ervaring binnen RedFoxBlue.

Omdat we overtuigd zijn van de waarde die onze interim professionals toevoegen, spreken we ook een resultaatverplichting met u af. Door de focus te leggen op het resultaat, ondernemen we met u mee en creëren we een win-win situatie.

Onze werkwijze: in drie stappen naar blijvend verkoopsucces

Stap 1: analyse en plan van aanpak
De weg naar blijvend succes begint met een scherpe toetsing van uw strategie en werkwijze aan de harde wetmatigheden in sales. Daarna stellen we gezamenlijk een businesscase op met investeringen en opbrengsten en een plan van aanpak om tot performance en resultaatverbetering te komen. Dit dient als start- en ijkpunt voor alle betrokkenen.

Stap 2: realisatie en begeleiding
De interim-salesmanager gaat vier tot zes maanden aan de slag om de besproken resultaten te realiseren. Aan de hand van de analyse en het plan van aanpak zorgt de interim-salesmanager dat de afdeling efficiënter en effectiever gaat functioneren. De implementatie van het plan van aanpak en continue coaching en training van het team vormen de belangrijkste werkzaamheden. Tijdens het traject ondersteunen wij onze salesmanager door middel van intervisie, counseling en tussentijdse evaluatie.

Stap 3: coaching en overdracht
Uiteraard ronden we het traject zorgvuldig af. De interim salesmanager zorgt voor een zorgvuldige overdracht en coacht de salesmanager die het team gaat aansturen. Een uitgebreide eindevaluatie markeert het einde van de opdracht.

Zeven redenen om te kiezen voor een interim sales professional:

 • Afwezigheid van een salesmanager.
 • Behoefte aan een kundige schaduwmanager / sparringpartner.
 • Salesteam klaarstomen voor het lanceren van nieuwe producten en het openbreken van nieuwe markten.
 • Opstarten van een nieuw(e) verkoopteam / verkoopafdeling.
 • Ontbreken van tijd voor optimale aansturing van het salesteam.
 • Achterlopende targets of behoefte aan salesprofessionalisering.
 • Succesvol afronden project in commerciële context
 • Kostenbesparing door integratie van analyse, advies, training en coaching.

Benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen? We kunnen binnen enkele uren een shortlist met geschikte interim professionals voorleggen. Afhankelijk van uw wensen kan de kandidaat de volgende dag al beginnen.

Daarom kies je voor een interim salesmanager via RedFoxBlue:

 • Binnen enkele uren een shortlist met kandidaten.
 • Stevig netwerk in salesmanagement en directie, altijd een kandidaat die past.
 • Zware interim salesmanagers met kennis back-up vanuit RedFoxBlue.
 • Specialisten vanuit de weerbarstige salespraktijk, ze kennen het klappen van de zweep.
 • Snelheid: snelle verbetering return on sales en beperken van gemiste omzet.
 • Proactief evalueren en sparren om tot de beste resultaten te komen.
 • Resultaatverplichting, we geloven in onze aanpak en ondernemen graag mee.
 • Bewezen aanpak, valkuilen worden vermeden.

Over RedFoxBlue

RedFoxBlue begeleidt al sinds 2001 klanten naar blijvend verkoopsucces langs de wetmatigheden in sales. Bent u op zoek naar een CCO, verkoopdirecteur, sales manager, sales consultant, key accountmanager of account directeur op interim-basis? Kies dan voor een stevige sales-professional die in korte tijd blijvende impact kan realiseren voor uw organisatie. Afhankelijk van uw wensen kan de kandidaat de volgende dag al beginnen.

Ja neem met mij contact op om de mogelijkheden te bespreken of bel direct 088-5205454:

  Meer weten?

  Robert Hamminga

  Managing Partner RedFoxBlue


  robert.hamminga@redfoxblue.nl 06 19 22 87 08