Bas van ’t Slot

  • 0648363836
  • bas.vantslot@redfoxblue.nl
"Vinden, Binden, Boeien en Behouden van klanten is de verantwoordelijkheid van de hele organisatie. Bedrijven die dit onderdeel van hun DNA maken zijn de winnaars van morgen!" ()

Bas is een gepassioneerde en creatieve sales professional die bedrijven helpt bij het opstellen en vertalen van de commerciële strategie naar een succesvolle implementatie en borging van sales excellence structuur en cultuur.
Samen met directie, management en medewerkers zet Bas een solide Sales Excellence fundament neer. Om vanuit daar slimmer (samen) te werken in plaats van harder, de klant beter te bedienen, succes te faciliteren en te realiseren.

Expertise gebieden

• Analyse huidige performance en verbeterpotentieel.
• Faciliteren bij het formuleren van o.a. missie, visie, strategie, salesplannen, cascadering KPI’s.
• Vertalen van strategie naar must win battles.
• Coaching bij de implementatie van veranderingen.
• Implementeren sales excellence.
• Implementeren continu verbeter structuur en cultuur in sales.
• Projectmanagement: CRM, sales en marketing automation.
• Interim-management:
New product introduction, projecten, commercie, change en turn-around.
• DISC toepassen in teams en sales.

Achtergrond

In 2005 gooide Bas het roer om en vertrok naar Dublin, Ierland, waar hij vanuit zijn functie binnen een callcenter in aanraking kwam met B2B sales. Na totaal 5 jaar in Dublin en München gewerkt te hebben in onder andere detachering, recruitment, telecom en marketing is hij weer naar Nederland verhuisd.

Sinds 2010 heeft hij zijn ervaring uitgebreid met verschillende salesposities bij bedrijven in de ICT (BI, SaaS, MES, software development, ICT hardware, ICT dienstverlening) en Lean consultancy. Vanuit zijn opleiding en ervaring in LEAN/continu verbeteren en het begeleiden van bedrijven in de maakindustrie en supplychain, heeft hij een bewezen succesvolle continu verbetermethode ontwikkeld in sales en marketing. Een methode die naadloos aansluit op de bewezen effectieve Sales Excellence methode van RedFoxBlue. De keuze om in 2023 partner te worden bij RedFoxBlue was dan ook snel gemaakt: De vrijheid van ondernemerschap, de verantwoordelijkheid en drive om succesvol te zijn en de passie om organisaties te helpen hun volledige potentie te benutten.

Als partner binnen RedFoxBlue is Bas actief als sales consultant, interimmanager, trainer en coach en helpt organisaties om hun commercieel rendement substantieel te verhogen.
Bas heeft veel ervaring met bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie, maakindustrie, recruitment, ICT, (technische) groothandels en consultancybedrijven.

Passie

Bas is getrouwd, heeft 2 kinderen en houdt van lekker eten, piano spelen en squash.
Hij krijgt energie van mooie dingen bouwen, zowel op zakelijk vlak als privé. Daarom is hij in zijn vrije tijd ook veel aan het klussen. Van een “boomhutbed” tot het zelf bouwen van een groepenkast of de uitbouw van zijn huis over 2 woonlagen, Bas maakt een goed plan en zet een mooi resultaat neer.

Als autodidact met een pragmatische mindset, creatieve geest en veelzijdige ervaring is hij in staat om zich snel in te vreten in de business van zijn klanten om vervolgens samen de juiste koers te bepalen en ambitieuze doelen te realiseren. Het is dan ook niet gek dat hij veel energie krijgt van het helpen van organisaties om, door middel van sales excellence, een wendbare en weerbare organisatie te worden.